Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Wanneer uw bedrijf de overstap maakt van traditionele verlichting naar led spots zijn er veel aspecten waar u rekening mee moet houden. Het is namelijk een investering voor de lange termijn. Om u zelf te verzekeren van een lange en kwalitatieve levensduur moet u goed op de kwaliteit en het keurmerk letten. Wij vertellen u graag meer over de aspecten die van belang zijn bij het aanschaffen van led spots voor uw bedrijf.

Het vinden van de juiste led spots

Bij het kiezen van led spots voor uw bedrijf moet u rekening houden met de volgende aspecten.

Meet de inbouwdiameter en inbouwdiepte

Vooral bij een overstek, koof, gevel inbouw en bij grondspots die in tegels liggen, is het belangrijk dat u eerst de afmetingen moet weten voordat u gaat kijken naar nieuwe led spots. Bekijk daarom de fitting van de bestaande lamp of spot die erin zit. Wanneer u ook de armatuur gaat vervangen, moet u rekening houden met de inbouwdiepte en het zaagmaat. Bij onze producten als buitenverlichting vindt u in onze catalogus specificaties over de afmetingen. Natuurlijk kunnen wij u ook volledig ontzorgen en een passend adviesplan hiervoor opstellen.

Tip: Teken voor of tijdens de aanleg van de kabels van uw verlichting een verlichtingsplan. Bewaar het verlichtingsplan om later problemen bij graaf- of tuinwerkzaamheden te voorkomen.

Controleer de IP-waarde

De IP (ingress protection) waarde is een waarde welke aangeeft in hoeverre een armatuur water en stofdicht is. Dit is erg belangrijk voor buitenverlichting. Armaturen vanaf een IP-waarde van 43 zijn geschikt voor toepassingen in en rondom een bedrijfspand, woning en tuin. Lampen met een IP-waarde vanaf 43 worden vaak gebruikt voor bescherming tegen vreemde voorwerpen groter dan 1 mm en als bescherming tegen spatwater. Wanneer u led verlichting in uw gevel gaat aanbrengen is het verstandig om verlichting te kiezen met een IP-waarde vanaf 65. Armaturen zoals grondspots dienen wel een hogere IP-waarde te hebben van IP67. Vijverlampen moeten daarentegen beschikken over IP68: stofdicht en beschermd tegen permanente onderdompeling.

Keuze van lichtkleur

De lichtkleur van een led spot wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe lager de Kelvin graad, des te warmer het licht is. Een Kelvin graad van 2700K is vergelijkbaar met de kleur van een gloeilamp. Dit wordt vaak toegepast voor buitenverlichting. Een lagere kelvin graad van rond de 2200K bijvoorbeeld zorgt voor een warmere sfeer. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt bij binnenplaatsen. Felle buitenverlichting vanaf 4000K ziet u vaker terug bij situaties waar bijvoorbeeld een bedrijfslogo in de spotlight staat.

Keuze van het armatuur

Een armatuur is een draagconstructie met lamphouder, voor één of meer lichtbronnen. In de volksmond wordt zowel de armatuur, de lichtbron, of het samenstelsel ervan, veelal een ‘lamp’ genoemd.

Met kantelbare led spots bent u flexibel om lichtstralen naar andere richtingen te schijnen. Bij de keuze van deze optie is het belangrijk om na te gaan of dit voor jouw bedrijf relevant is. Wilt u de felheid van het licht zelf controleren? Kies dan voor led spots die u kunt dimmen.

De keuze van het armatuur is afhankelijk van uw stijl en persoonlijke smaak. Wij adviseren u graag over technische- en kleurcombinaties.

De voordelen van led spots

Benieuwd welke Led spots het beste bij jouw bedrijf passen?

Er zijn veel verschillende elementen die belangrijk zijn wanneer u buitenverlichting bij uw bedrijf gaat installeren. Van het afmeten en installeren van de verlichting tot het maken van de juiste keuze van lichtkleur en IP-waarde. Met ruim 40 jaar ervaring in verlichting kunt u vertrouwen op het advies van Franssen Verlichting. Wij denken graag met u mee, om te zorgen dat u de beste keus maakt voor led verlichting binnen uw bedrijf. Wij adviseren u graag in de mogelijkheden van bijvoorbeeld grondspots, prikspots, gevelspots en ga zo maar door.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem nu contact op of bekijk het assortiment binnen- of buitenverlichting van Franssen Verlichting.

Contact