Inloggen

Wachtwoord vergeten?

De meest efficiënte manier van verlichting voor jouw bedrijf is ongetwijfeld LED. In vergelijking met oudere verlichtingstechnologieën zoals gloeilampen, halogeenlampen en CFL-lampen, zult u merken dat LED veruit de meest energiezuinige en slimme oplossing is. Het tempo waarin de LED technologie groeit is echt ongelooflijk, hoewel ze nu al vele jaren bestaan, heeft de LED technologie van vandaag de dag de verlichting zoals we die kennen volledig veranderd. Wij vertellen u graag meer over led lampen en waar u aan moet denken bij de aanschaf ervan voor uw bedrijf.

Led verlichting is een duurzame investering. Bij deze investering wilt u natuurlijk goed nadenken voor welke led lampen u gaat. Hierbij zijn een paar elementen van belang: kleurweergave, kleurtemperatuur en lichtweergave.

Kleurweergave van led lampen

De kleurweergaven van led lampen wordt uitgedrukt in Color Rendering Index (CRI). Dit kan een score zijn van 0 t/m 100. Hoe hoger het percentage, des te beter de kleurweergave. De gloeilamp is de meest reële kleurweergave, het doel is om dit met LED te gaan evenaren.

De kleurtemperatuur van led lampen

Bij kleurtemperaturen van led lampen kunt u onderscheidt maken in vier verschillende categorieën: extra warm, warm, neutraal en helder wit. Dit wordt aangeduid in graden Kelvin. Een hoge Kelvingraad zorgt voor een felle kleur een lage Kelvingraad daarentegen voor een warme kleur.
2200k (extra warm wit): deze kleurtemperatuur is vergelijkbaar met kaarslicht en dient vaak als sfeerverlichting.
2700-3000k (warm wit): deze kleurtemperatuur is vergelijkbaar met een standaard gloeilamp, waarbij 2700k de gloeilamp kleur is die men in huiselijk kring toepast. Bij buitenverlichting wordt led verlichting met een temperatuur van 3000k toegepast. Dit kunt u terugvinden in en rondom een tuinhuisjes, bomen en gevels.
4000k (neutraal wit): men past deze kleurtemperatuur vooral bedrijfsmatig toe voor het verlichten van parkeerplaatsen en reclameborden.
5000k (helder wit): in situaties waar men veel licht eist zoals op grote bedrijfsterreinen, denk aan rangeer terreinen komt u verlichting met deze kleurtemperatuur tegen. Ook op sportvelden verlicht men rond de 5000-5500k.

De kleurweergave kan de verkoop van producten bevorderen. Denk hierbij aan variërende kleurtemperaturen op verschillende supermarktafdelingen. Bij rood vlees kiest men voor licht met een warm witte lichtkleur (2700 tot 3000 Kelvin). Hiermee lijkt het product verser. Op de broodafdeling kiest men voor een warmere kleurtemperatuur.

Lichtweergave van led lampen

Er kan onderscheidt gemaakt worden in verschillende lichtweergaven, hieronder lichten wij de invalshoek, dimbaarheid en armatuur toe.

Invalshoek

Een normale ronde peer geeft aan alle kanten licht. Een spot (of reflectorlamp) schijnt alleen in een bepaalde hoek. Zo hebt u de keuze uit verschillende invalshoeken en waarmee u de sfeer bepaald.

Armatuur

Een armatuur is een draagconstructie met lamphouder, voor één of meerdere lichtbronnen. Het deze constructie biedt niet alleen een bescherming voor uw lichtbron, maar bepaalt ook de lichtweergave.
Armaturen met een vaste led module hebben vaak mogelijkheden om met de lichthoeken te variëren. Door gebruik te maken van aparte lenzen kunt u een smalle of juist brede lichtbundel creëren. Deze mogelijkheden zijn vaak afhankelijk van het type armatuur.

Benieuwd welke Led lamp het beste bij jouw bedrijf past?

Franssen verlichting biedt buitenverlichting aan in het hoge segment. Het assortiment bestaat uit kwaliteitsverlichting van boven de 80 CRI. Met ruim 40 jaar ervaring in verlichting kunt u vertrouwen op het advies van Franssen Verlichting. Zodat u ervan verzekerd bent van bijvoorbeeld de juiste gevelverlichting, parkeerterrein verlichting of veiligheidsverlichting. Dit kan gecreëerd worden met bijvoorbeeld grondspots, prikspots, gevelspots en ga zo maar door.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem nu contact op of bekijk het assortiment binnen- of buitenverlichting van Franssen Verlichting.

Contact