Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Licht is preventie

Maak het inbrekers niet te makkelijk deze wintermaanden. Het is belangrijk om uw woning eruit te laten zien alsof u thuis bent. Laat binnenverlichting branden als u ‘s avonds niet thuis bent. Vergeet ook niet uw buitenverlichting, bijvoorbeeld een lamp met schemerschakelaar die automatisch aangaat als het donker wordt (bron: politiekeurmerk)

Een inbreker staat niet graag in het licht! Er zijn diverse mogelijkheden om ervoor te zorgen dat er voldoende licht is:

Lamp met geïntegreerde bewegingsmelder.
Er is keuze in lampen met een ingebouwde bewegingsmelder. Meestal is de bewegingsmelder zichtbaar onder de lamp gemonteerd. Dat is minder fraai. Er zijn ook lampen waar de bewegingsmelder achter het lichtvenster is gemonteerd. Dit model lijkt op een normale buitenlamp (de bewegingsmelder is niet zichtbaar) maar zodra u in de buurt komt gaat de lichtbron branden. De keuze in lampen is beperkter.

Lampen aangesloten op centrale bewegingsmelder.
Op een centrale plaats monteert u de bewegingsmelder. Vanuit deze bewegingsmelder sluit u 1 of meerdere lampen aan. Het voordeel van dit systeem is dat u vrijwel iedere lamp hierop kunt aansluiten. Tevens is het mogelijk om meerdere lampen hierop aan te sluiten.

Lamp met geïntegreerde schemerschakelaar.
Bij het invallen van de avond gaan deze lampen automatisch branden. ’s-Ochtends gaan de lampen weer automatisch uit. Wij adviseren u in deze lampen energiezuinige lichtbronnen te gebruiken. Er is beperkte keuze in lampen met geïntegreerde schemerschakelaar.

Lampen aangesloten op centrale schemerschakelaar.
Op een centrale plaats monteert u de schemerschakelaar. Vanuit deze schemerschakelaar sluit u 1 of meerdere lampen aan. Het voordeel van dit systeem is dat u vrijwel iedere lamp hierop kunt aansluiten. Tevens is het mogelijk om meerdere lampen hier op aan te sluiten. Wij adviseren u in deze lampen energiezuinige lichtbronnen te gebruiken.

Lampen aansluiten op tijdschakelaar.
Dit heeft dezelfde werkingsprincipe als het gebruik maken van een schemerschakelaar. Vanuit het punt waar de tijdschakelaar is gemonteerd kunt alle daarop aangesloten lampen aan- en uitschakelen. Het voordeel van dit systeem is dat u vrijwel iedere lamp hierop kunt aansluiten. Tevens is het mogelijk om meerdere lampen hierop aan te sluiten. Wij adviseren u in deze lampen energiezuinige lichtbronnen te gebruiken.